Hårfjerning

Permanent hårfjerning med Lightsheer Duet Diode Laser

| Bilder - før/etter behandling | Se Video |

Hvordan foregår behandlingen?

LightSheer Duet er en maskin med 2 forskjellige behandlingshoder. Det ene, som heter ET, er et lite hode som hovedsakelig brukes i ansikt og på områder hvor det er vanskelig å komme til som for eksempel tær, rundt ankler, fingre osv. Før behandlingen starter smøres huden med ultralydgele, og laserhodet beveges så i et jevnt tempo over behandlingsområdet. Dette føles om korte, små, nesten smertefrie stikk og huden blir noe varm. ET-hodet har et innebygd kjølesystem som kjøler ned behandlingsområdet.

Det andre behandlingshodet -- som heter HS eller High speed -- blir brukt på hele kroppen, bortsett fra ansiktet og vanskelige områder som før nevnt. Denne behandlingsmetoden er nærmest smertefri og er meget skånsom. HS-hodet som er ganske stort, har vakumteknologi, det vil si at huden suges opp før laserlyset treffer huden. Mange opplever dette som en massasjelignende følelse.

Hva er det som skjer fysisk under behandlingen?

Diodelaser varmer gradvis opp hårsekkene med skånsomme laserpulser, noe som gir behagelig behandlingsopplevelse. Når laserpulsene (lyset) treffer hårsekkene opplever mange dette som en varm massasje. Laserlyset går i gjennom huden der pigmentet (fargen) i hårene trekker til seg varmen. Denne energien videreføres ned til hårroten og hårsekken som ved tilstrekkelig høy temperatur kollapser. Dermed ødelegges hårrotens evne til gjenvekst permanent. Dette skjer uten å ødelegge nærliggende vev.

Hvilke resultater kan en forvente etter behandling med LighSheer Duet laser?

Helt siden LightSheer Diode laseren kom sent på 1990 tallet, har den vært kjent for sine gode resultater. Mørke kraftige hår og lys hud gir best resultater, men laseren innstilles etter hår og hudtype. Nesten hvilken som helst del av kroppen kan behandles trygt og behagelig, og behandlingen passer for alle hudtyper, også for dem med mørkere hud. Rundt 10-25% hårreduksjon er vanlig etter hver behandling. Det endelige resultatet etter hver behandling kan en først se etter 5-6 uker, da hårene vokser tregere etter behandlingen og deretter faller av. Hårene som vokser ut er vanligvis lysere og mindre kraftige.

Hvor ofte bør en behandles?

Gjennomsnittelig trenger hvert behandlede område 6-8 behandlinger. Dette avhenger av både hud- og hårtype. Ansiktet kan trenge flere behandlinger da disse hårene kan være vanskelig å behandle. Ansiktet behandles hver 5-6 uke, mens resten av kroppen behandles hver 10-12 uke. Kvinner med hormonforstyrrelser må regne med flere behandlinger og eventuelt vedlikeholdsbehandlinger. Gravide behandles ikke da selve graviditeten kan gi økt hårproduksjon og som i fleste tilfeller går tilbake av seg selv etter fødsel.

Er laserbehandlingen farlig eller skadelig?

Ingen studier har konkludert med at laserbehandling er farlig. Tvert i mot så har den mange positive effekter på huden. Det er påvist at laserbehandlinger hjelper (fjerner) inngrodde hår, kviser, pigmentflekker og andre ujevnheter i huden. Laserlyset kan kun være skadelig for øynene hvis lyset treffer øyet direkte. Under behandlingen har derfor både kunde og behandler spesielt merkede laserbriller som beskytter øynene. Etter behandling kan en opplever rødhet på huden og hevelse rundt hårsekkene. Dette er helt normalt og går vanligvis over i løpet av minutter. I meget sjeldne tilfeller kan rødhet vare fra noen timer og opptil en dag.

Diode LightSheer er en laser i klasse 4 som er meldt inn til Statens strålevern og som har sitt eget meldenummer. Personer som bruker laseren må kunne dokumentere at de har riktig kompetanse. Viktig å sjekke at klinikken driver seriøst og som følger norsk regelverk.

Hva bør en tenke på før en laserbehandling?

  • Unngå solarium, selvbruningskremer, eller overdreven soling i minst 6 uker før behandling.
  • Unngå voksing, napping, bruk av tråd, epilator de siste 4 ukene før behandling da dette fjerner hårene ved hårroten og dermed umuliggjør behandlingen. Laseren virker kun på hårsekker som inneholder hår.
  • Barber deg rett før behandling og da helst dagen før. Huden skal være glattbarbert før behandling. Hud som blir barbert like før behandling blir ofte mer sensitiv og kan dermed bli lettere irritert.

Gjør behandlingen vondt?

Behandlingen er ikke smertefull. Ansiktsbehandlinger kan oppleves som ubehagelige, men det er en behandling som tar kort tid. Behandlinger på resten av kroppen meget skånsomme og er ofte behagelige.

Fordelene med behandlingen

  • Er ikke-kirurgisk skånsom teknikk som reduserer uønsket hår på store deler av kroppen.
  • Behandler store områder effektivt fordi det ødelegger flere enn en hårsekk om gangen.
  • Behandlingen kan bidra til at hudens farge og glød blir jevnere.
  • Kan gi beroligende og positive effekter på hud med psoriasis, kviser og pigmentflekker.
  • Minimalt ubehag.
  • Erstatter bruk av voks, elektrolyse, tråd, napping, barbering og bleking av hår.
  • Gir 98% varig hårreduksjon etter endt behandling.

Bilder som illustrerer resultater

Før og etter 6 måneder og fem behandlinger
Før Etter